AYDIN / SÖKE - Söke Anadolu Lisesi

Haz

Bu yıl ikincisi düzenlenen Bil Bakalım Aydın Bilgi Yarışması’ nda Söke Anadolu Lisesi il üçüncüsü olarak okumuzun başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Okulumuz; 10 katagoride, çoktan seçmeli sorulardan oluşan ve 3 turda gerçekleşen yarışmada, çevrimiçi uygulama aracılığıyla gerçekleşen ilk iki turda ilk ona girerek Aydın’ da düzenlenen ve yüzyüze gerçekleşen finale katılmaya hak kazandı.

Yarışma Şehrimiz Aydın, Anadolu Destanları, Kültür ve Doğal Varlıklarımızı içeren soruların yanında, genel kültür ve daha bir çok derse ait sorulardan oluşan 32 soruluk uygulamalar şeklinde gerçekleşti. Öğrencilerimiz bu uygulamalar aracılıyla hem öğrendi hem de eğlendi.

Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Özge HEPDUMAN danışmanlığında yarışmaya katılan; Ayşe KOCABAŞ, Mustafa Yusuf YILMAZ, Emirhan Yusuf COŞKUN, Gizem ALKAN, Mustafa Efe Arda SAVRAN isimli öğrencilerimizi okulumuz adına aldıkları bu başarıdan dolayı yürekten tebrik ediyoruz.

"Sesin Yolculuğu" sergisi Söke’de açıldı

Haz

.Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Sesin yolculuğu Söke'de sergileniyor

Söke Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Sesin Yolculuğu: Müzikte Dijital Dönüşüm Sergisi", müzik tutkunlarını geçmişten günümüze müzik teknolojilerinin dönüşümünü keşfetmeye davet etti.

Haz

Söke Anadolu Lisesi öğrencileri Haldun Taner'in 60 yıl önce yazdığı "Keşanlı Ali Destanı"nı oynadı.

Söke Anadolu Lisesi öğrencileri, Haldun Taner’in ünlü eseri "Keşanlı Ali Destanı"nı Söke Belediyesi Efes Kültür Merkezi'nde sahneye koydu.

60 yıllık oyunu başarıyla oynayan öğrencilerin sergilediği performanslar büyük beğeni topladı.

Oyunu izleyenler arasında, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Yağız Pulukçu, Milli Eğitim Müdür Vekili Cengiz Aydın, Söke Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Türk, okul öğretmenleri, veliler ve çok sayıda tiyatro sever yer aldı.

Sahnede gösterdikleri üstün performansla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşatan Söke Anadolu Lisesi’nin genç yetenekleri usta oyuncuları aratmadı.

Efes Kültür Merkezi'ni dolduran tiyatro severler oyun bitiminde genç oyuncuları ayakta alkışladı.

"KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ"

Söke Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Türk, "öğrencilerimiz tarafından oynanan "Keşanlı Ali Destanı", Haldun Taner’in Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden biri olarak bilinir. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine ve kültürel değerleri tanımalarına büyük katkı sağlar. Söke Anadolu Lisesi gelecekte daha fazla kültürel etkinliğin içerisinde olacak" dedi

Haz

Söke Anadolu Lisesi Yapılmayanları Yapmaya Devam Ediyor!

Müzik Öğretmenimiz Sanem Güleç'in hazırladığı Sesin Yolculuğu: Müzikte Dijital Dönüşüm Sergisinin açılışını emekli müzik öğretmenlerimiz ve eski mezunlarımızın katılımı ile gerçekleştirdik. Müzik dinleme ve kayıt cihazlarının geçmişten günümüze dönüşümünü kronolojik olarak gözler önüne seren sergide, 1985 yılında Özer Aydoğdu ve Talat Avcı tarafından yazılan okul marşımızın, eski mezunlarımızın fotoğraflarıyla hazırlanan slayt sunumu da yapıldı. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gören sergimiz 12 Haziran tarihine kadar açık olacaktır.

May

2023-2024 Eğitim öğretim yılı Aydın okul sporları genç kızla B kategorisi voleybol müsabakalarında 22 takımın arasında final maçında Aydın Atatürk Anadolu Lisesini 3-0 skorla yenerek okulumuz Söke Anadolu Lisesi Aydın şampiyonu olmuştur.Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

İngilizce öğretmenimiz Aslı Yalçın, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Akreditasyon eğitimi çalışmaları kapsamında Romanya Bükreş deki Erasmus +jobshadowing ögretmen işbaşı etkinliğini tamamlamıştır.

Öğretmenimiz etkinlikler dahilinde Türkiye Cumhuriyeti Romanya Büyükelçisi Özgür Kıvanç Altan ve Romanya Yunus Emre Enstitüsü müdürü Mustafa Yıldız’ın da katıldığı Dante Alighieri lisesinde 23 Nisan kutlamalarına da katılmıştır.

May

Aydın'da düzenlenen liseler arası voleybol maçında galip gelerek yarı finale grup birincisi olarak çıktık! Öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz